NK Schoolteams – Voorronde SnowWorld Zoetermeer – zaterdag 12 maart 2022 @ 12:00-17:30

Voorronde Nederlands kampioenschap 2022 voor NK schoolteams in SnowWorld Zoetermeer ski en snowboard in de sneeuw! In samenwerking met SnowWorld en de Nederlandse Ski Vereniging.

Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen samen met hun klasgenoten meedoen aan de NK schoolteams ski & snowboard en het opnemen tegen andere scholen uit de regio. Na diverse voorrondes mogen de winnende teams door naar de landelijke finale in SnowWorld Zoetermeer op zaterdag 2 april.

Door middel van het organiseren van de NK Schoolteams hopen we zo veel mogelijk sportieve jeugd enthousiast te maken om het skiën of snowboarden wekelijks te beoefenen. Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om te ervaren hoe gaaf het is om zo snel mogelijk de berg af te knallen. Misschien schuilt er onder deelnemende jeugd ook wel talent om olympisch niveau te halen. Stel dus een team samen met jouw schoolgenoten om mee te strijden om de titel Nederlands Kampioen skiën of snowboarden voor Schoolteams!

Kijk hier voor sfeerbeelden van de editie SnowWorld Amsterdam in 2019:

Hoe werkt het?
Elke school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen. Binnen elk team mag er maximaal 1 (ex)wedstrijdlicentiehouder van de NSkiV zijn. Ook kan je schoolgenoten mee laten doen in een team zonder licentiehouder. Hoe meer teams van jou school mee doen, hoe meer kans je hebt op een plek in de landelijke finale.

Voor de teams zijn er 4 categorieën waar er in gestreden wordt, de categorie basisonderwijs en de categorie voortgezet onderwijs onderverdeeld in ski en snowboard. Ook is er tijdens de voorrondes een individuele dagprijs te verdienen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijden van de deelnemers tellen namelijk mee voor het individuele dag klassement.

De beste teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de finale, minimaal zijn dat de beste 3 teams per categorie per locatie. Deze teams worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de finale welke plaats vindt op 10 april 2021 in SnowWorld Zoetermeer.

-kijk voor alle algemene info over het NK schoolteams op de website van de Nederlandse Ski Vereniging:
-download hier een algemeen informatie document over wedstrijdkien in Nederland

Deelname en kosten
Deelname is voor iedereen die minimaal zelfstandig in de lift omhoog kan gaan en zelfstandig naar beneden kan skiën of boarden. Kosten voor deelname bedragen 22,50 per deelnemer. Hiervoor krijg je tevens een 8-uurs ticket en kan je dus de hele dag met je vriendjes boarden of skiën! 🙂
Voor 1 begeleider/teamcaptain per team is er een gratis skipas beschikbaar!

Betaling vindt plaats bij het afhalen van de startnummers per teamcaptain/school. Indien gewenst kan de betaling/facturatie ook direct via de school verlopen voorafgaand aan het evenement. Stuur dan een email naar info@welovesnow.nl met: aantal deelnemers, aantal keer huurmateriaal, naam en adresgegevens van de school en mailadres van de school.

Materiaal
Voor de skiërs en snowboarders die geen eigen materiaal hebben is ski en snowboard materiaal te huur voor 5,- euro (board of ski’s, stokken, schoenen en helm). Het dragen van een helm is verplicht!

Aanmelden?
Aanmelden voor de voorronde op 12 maart? Download HIER het inschrijfformulier in excel, vul hem in, sla hem op en mail hem razendsnel (uiterlijk vrijdag 26 februari) naar info@welovesnow.nl ! Uiteraard dient iedereen een helm en handschoenen te dragen! 🙂 Individueel deelnemen is ook mogelijk tijdens deze voorronde. Je doet dan mee voor de individuele dag uitslag. Enkel teams, met minimaal 3 personen, kunnen zich plaatsen voor de finale op 4 april.

concept programma zaterdag 12 maart 2022
vanaf 12:30 afhalen startnummers bij de balie van de skischool.
vanaf 13:15 in skiën/boarden.
14:00 start wedstrijd 1e run op volgorde van startnummer.
aansluitend 2e run.
circa 17:30 prijsuitreiking in het restaurant onderaan piste 3

Reuzenslalom poorten & stubbies
Om de deelname aan deze wedstrijd voor iedereen uitdagend en laagdrempelig te maken wordt er geskied door een slalom gestoken met reuzenslalom poorten ( 2 palen met een vlag ertussen) op een afstand van circa 12 meter (profirun) van elkaar. Voor de snowboarders worden er stubbies (korte enkele paaltjes) gestoken.

Dit NK voor schoolteams is een geweldige dag in de sneeuw voor iedereen!!!

Oefenslalom / training
Voor alle deelnemers organiseren we op meerdere data een oefenslalom. Deze oefenslalom wordt georganiseerd voor iedereen die deelneemt aan de NK schoolteams 2020/2021 en graag wil voorbereiden en oefenen voor dit evenement. Ook voor de FINALE! 🙂 Je kan je eigen teamcaptain meenemen om deel te nemen aan de training, maar wij zorgen ook voor voldoende leraren/coaches.

De oefenslalom wordt georganiseerd op vaste tijden en zal 1,5 uur duren. je kan tijdens de oefenslalom al echt door de slalompoorten skiën en zodoende goed voorbereid deelnemen aan de wedstrijden. Er kunnen veel kinderen meedoen met de trainingen echter er is een maximale capaciteit. Meld je snel aan!

Data voor de oefenslalom volgen binnenkort

De kosten voor de oefenslalom zijn inclusief materiaalhuur + 2-uur pistetoegang + training door een pro.

SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30
Zoetermeer, 2717 AX Nederland
Website: www.snowworld.com