Voorronde NK Schoolteams – SnowWorld Zoetermeer – zaterdag 2 maart 2024

Ski & Snowboard!

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen op zaterdag 2 maart 2024 in SnowWorld Zoetermeer. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met SnowWorld en de Nederlandse Ski Vereniging.

‘Dit NK voor schoolteams is voor iedereen een geweldige dag in de sneeuw!’

Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen samen met hun klasgenoten meedoen aan de NK schoolteams ski & snowboard en het opnemen tegen andere scholen uit de regio. Na diverse voorrondes mogen de winnende teams door naar de landelijke finale in SnowWorld Zoetermeer op zaterdag 6 april 2024.

Zaterdag 2 maart 2024 – SnowWorld Zoetermeer

Doormiddel van het organiseren van de NK Schoolteams hopen we zo veel mogelijk sportieve jeugd enthousiast te maken om het skiën of snowboarden wekelijks te beoefenen. Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om te ervaren hoe gaaf het is om zo snel mogelijk de berg af te knallen. Misschien schuilt er onder deelnemende jeugd ook wel talent om olympisch niveau te halen.

Voor bestaande wedstrijdlicentiehouders van de Nederlandse Ski Vereniging is dit een unieke kans om samen met je klasgenoten/schoolvriendjes in teamverband een wedstrijd te doen. Zo kan je laten zien hoe leuk deze sport is! 🙂

De ‘spelregels’ zijn zo opgesteld dat eigenlijk ieder team in de uitslag komt en de uitslag is gebaseerd op opgetelde individuele tijden van de teamdeelnemers. Zo is deze dag voor ieder niveau leuk en leerzaam!

Stel dus een team samen met jouw schoolgenoten om mee te strijden om de titel Nederlands Kampioen skiën of snowboarden voor Schoolteams! Enne win je dit jaar nog niet met je team, dan is het natuurlijk een super training voor een volgende wedstrijd.

Hoe werkt het?
Elke school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen. Binnen elk team mag er maximaal 1 (ex)wedstrijdlicentiehouder van de NSkiV zijn. Ook kan je schoolgenoten mee laten doen in een team zonder licentiehouder. Hoe meer teams van jouw school mee doen, hoe meer kans je hebt op een plek in de landelijke finale.

Wedstrijdformat & slalom
Alle deelnemers mogen tweemaal het slalom parcours afleggen. Van de twee correct behaalde tijden telt de persoonlijk beste tijd van een deelnemer voor de uitslag. De beste drie tijden van de teamleden opgeteld, tellen voor de teamuitslag.

Om deelname aan deze wedstrijd voor iedereen uitdagend en laagdrempelig te maken wordt er geskied door een slalom gestoken met reuzenslalom poorten ( 2 palen met een vlag ertussen) op een afstand van circa 12 meter (profirun) van elkaar. Voor de snowboarders worden er stubbies (korte enkele paaltjes) gestoken.

Categorieën & prijzen

Prijzen teams:

 • Basisonderwijs ski: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs snowboard: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs ski: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs snowboard: plek 1 t/m 3

Prijzen individueel:
Ook zijn er tijdens de voorronde individuele dagprijzen te winnen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijden van de deelnemers tellen namelijk mee voor het individuele dag klassement:

 • Basisonderwijs recreanten ski meisjes: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs recreanten ski jongens: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs licentiehouders ski meisjes: plek 1
 • Basisonderwijs licentiehouders ski jongens: plek 1 
 • Voortgezet onderwijs recreanten ski meisjes: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs recreanten ski jongens: plek 1  t/m 3
 • Voortgezet onderwijs licentiehouders ski meisjes: plek 1
 • Voortgezet onderwijs licentiehouders ski jongens: plek 1
 • Basisonderwijs snowboard meisjes: plek 1
 • Basisonderwijs snowboard jongens: plek 1
 • Voortgezet onderwijs snowboard meisjes: plek 1
 • Voortgezet onderwijs snowboard jongens: plek 1
 • Basisonderwijs U8 (geboortejaar 2016 en jonger) ski meisjes recreanten: plek 1
 • Basisonderwijs U8 (geboortejaar 2016 en jonger) ski jongens recreanten: plek 1

De beste teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de finale, minimaal zijn dat de beste 3 teams per categorie per locatie. Deze teams worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de finale welke plaats vindt op 6 april 2024. Ook SnowWorld Zoetermeer!

Deelname eis
Deelname is voor iedereen die minimaal zelfstandig met de lift omhoog kan gaan en zelfstandig naar beneden kan skiën of boarden.

Kosten
Kosten voor deelname aan deze voorronde bedragen € 25,- per deelnemer. Hiervoor krijg je een 8-uurs ticket en kan je dus de hele dag met je vriendjes boarden of skiën! Voor 1 begeleider/teamcaptain per team is er een gratis skipas beschikbaar.

Mocht je materiaal nodig hebben dan kan dit gehuurd worden voor € 5,- bij SnowWorld.

Betalen van het huurmateriaal/kosten voor deelname vindt plaats bij het ophalen van de startnummers per teamcaptain.
Indien gewenst kan er van tevoren een factuur worden gestuurd naar de school per email. Dan graag een mail sturen naar info@welovesnow.nl met factuurgegevens, aantal deelnemers, aantal keer benodigd huur materiaal. De factuur wordt dan per email gestuurd.

Materiaal
Voor de skiërs en snowboarders die geen eigen materiaal hebben is ski en snowboard materiaal te huur voor 5,- euro. (board of ski’s, stokken, schoenen en helm). Het dragen van een helm is verplicht! Graag even aangeven op het inschrijfformulier indien je huurmateriaal nodig hebt zodat de organisatie kan inschatten hoeveel materiaal er nodig is. Heb je huurmateriaal nodig dan kan je dit aangeven/betalen bij het afhalen van de startnummers.

Aanmelden?
Aanmelden kan nog t/m woensdag 28 februari!
Download HIER het inschrijfformulier in excel. Vul hem snel in, sla hem op (voorkeur in excel formaat) en mail hem razendsnel (uiterlijk 28 februari) naar info@welovesnow.nl !

Uiteraard dient iedereen een helm en handschoenen te dragen! 🙂
Individueel deelnemen is ook mogelijk tijdens deze voorronde. Je doet dan mee voor de individuele dag uitslag. Enkel teams, met minimaal 3 personen, kunnen zich plaatsen voor de finale op 6 april.

Programma zaterdag 2 maart 2024

 • vanaf 12:00: afhalen startnummers/skipassen/ tickets voor materiaal bij de balie van de skischool.
 • vanaf 13:00: inskiën/boarden (opwarmen)
 • 13:45: start run 1
 • direct aansluitend run 2 op volgorde van startnummer.
 • circa 17:15 prijsuitreiking in het restaurant onderaan piste

Adres
SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30
Zoetermeer, 2717 AX Nederland
Website: www.snowworld.com

Meer info
-Kijk voor alle algemene info over het NK schoolteams op de website van de Nederlandse Ski Vereniging
Download hier een algemeen informatie document over wedstrijdkien in Nederland
-Wil je van tevoren alvast wat meters maken om te oefenen? 🙂 Boek een ticket op www.snowworld.com

Nog vragen?

Stuur een mail naar info@welovesnow.nl